COLAGENUL SI MUSCHII

Forta musculara depinde de tesutul muscular.
Corpul uman are mai mult de 650 de muschi, care reprezinta 40% din greutatea corporala.

 

Muschii sunt alcatuiti din celule legate intre ele de un tesut conjunctiv care actioneaza ca un suport.

Acest tesut, bogat in colagen, este unul dintre principalii constituenti ai muschiului. Creeaza o teaca in jurul fibrelor musculare care asigura suport si protectie. Intr-adevar, colagenul este o parte integranta a unui sistem care leaga celulele musculare impreuna si le grupeaza. Acest sistem de ancorare permite celulelor musculare sa se adapteze distorsiunilor mecanice pe care le sufera in timpul contractiei. Avand in vedere faptul ca fenomenul de imbatranire duce la o reducere a productiei de colagen, legaturile externe si interne intre celulele musculare sunt de asemenea reduse, provocand deteriorarea si slabirea muschilor in ansamblu de-a lungul anilor. Aceasta situatie afecteaza tesutul muscular si reduce capacitatea sa de a-si indeplini functiile esentiale.

Una dintre bolile legate de reducerea colagenului in muschi este fibromialgia. Diagnosticul sau a fost eronat pentru o lunga perioada de timp, din cauza lipsei de cunostinte privind fiziopatologia de baza a acestei boli si lipsa unor markeri biochimici specifici pentru a o diagnostica. Desi cauzele exacte ale acestei boli raman neclare, cercetarile efectuate la Colegiul American de Reumatologie si care au implicat diverse esantioane (biopsie musculara, urina si test de sange) au aratat tulburari ale metabolismului si structurii colagenului la persoanele cu fibromialgie.

Aceste tulburari se reflecta in unele cazuri printr-o cantitate mai mica de colagen intramuscular, precum si prin remodelarea matricei extracelulare, cu depuneri de colagen in jurul fibrelor nervoase. Aceasta are ca rezultat un prag mai mic pentru incordarea musculara (aspecte structurale si mecanice) si o toleranta mai mica pentru durerea in zonele sensibile (aspect nervos). Intr-un studiu clinic realizat intr-un grup mic de persoane care sufereau de fibromialgie de 2 pana la 15 ani, s-a constatat ca administrarea unui “colagen hidrolizat” a redus semnificativ nivelul mediu al durerii, acest efect fiind destul de semnificativ intr-un subgrup de participanti.

Colagenul AminoLock® este un ingredient unic al Genacol care ajuta la mentinerea articulatiilor sanatoase. Are cea mai mica greutate moleculara din lume, permitand o biodisponibilitate superioara.

Eficacitatea colagenului AminoLock® pentru sanatatea articulatiilor este dovedita de trei studii clinice publicate si recunoscute pe plan international. In plus, aceasta tehnologie este in curs de brevetare.

Gama noastra de produse reprezinta solutia pentru sanatatea articulatiilor si a oaselor.

Menu