Înainte de toate, ar fi bine sa întelegem cauzele și ce se întamplă când avem dureri articulare

Artroza este denumita si osteoartrita, fiind cea mai intalnita forma de artrita. Boala apare datorita degradarii cartilajului articular, acel tesut care acopera capetele oaselor si care ajuta la miscarea articulatiilor. In forma avansata, cartilajul poate sa dispara complet, ajungandu-se la frecarea os pe os care cauzeaza dureri foarte mari.

Artroza poate sa afecteze orice articulatie, dar cele mai frecvente sunt gonartroza (artroza genunchiului) si coxartroza (artroza soldului). Artroza mai este intalnita si la maini, de obicei la umeri. Deteriorarea articulatiilor determina durere, cresterea disconfortului articular si reducerea mobilitatii articulatiei. Artroza apare in special la persoanele de peste 50 de ani, mai ales in randul femeilor. Osteoartrita este impartita in 4 stadii, unde 0 inseamna o articulatie normala iar 4 inseamna disparitia totala a cartilajului articular.

Cauzele

Structura cartilajului articular este una diferita fata de a altor tesuturi din organism, 95% fiind format din matrice de fibre de colagen si proteine speciale (proteogicani si alte tipuri de proteine), apa si restul de 5% fiind condrocite. Cartilajele se hranesc prin inhibitie, absorbind nutrientii din lichidul sinovial aflat intre articulatii. 

Cauzele, conform Noii Medicini Germanice descoperite de dr. Hammer, ar fi un anumit tip de stres pe care il traim. La genunchi este stresul ca “nu ne simtim destul de performanti sau rapizi”, la sold este “incapacitatea de a suporta sau a manevra ceva in viata noastra”, la glezna “ca nu ne simtim in echilibru fata de ceva” iar la umar “ma invinovatesc pentru ca cineva apropiat a suferit din cauza mea”. Astfel ca, atunci cand traim un asemenea stres, organismul deterioreaza cartilajul prin inmultirea unor enzime care degradeaza cartilajul articular. Acest proces se numeste colagenaza. Prelungirea stresului sau a trairii respective, duce treptat la distrugerea tot mai mare a cartilajului pana se ajunge la frecarea os pe os. 

Ce se poate face?

Una dintre solutii ar fi constientizarea si eliminarea stresului care cauzeaza degradarea articulatiei si astfel, organismul va intrerupe producerea enzimei care ataca articulatia (colagenaza) iar cartilajul incepe sa se refaca treptat. In mod normal, refacerea cartilajului se face cu durere articulara. O alta solutie ar fi administrarea de suplimente care stopeaza producerea enzimei care degradeaza cartilajul si ofera nutrientii necesari refacerii cartilajului articular. Genacol este unul dintre aceste suplimente. El contine Colagen Aminolock, un colagen a caror molecule au fost mult micsorate pentru a fi usor absorbite in organism, si astfel, reusesc sa ofere nutrientii necesari refacerii cartilajelor si oaselor afectate de artroza. Moleculele de Colagen Aminolock contin multe peptide si aminoacizi, printre care si L-Lizina care este cunoscuta ca distruge enzimele care degradeaza cartilajul articular si stopeaza colagenaza. Astfel, prin folosirea suplimentului alimentar Genacol timp de 3 luni de zile este intrerupt procesul de degradare articulara, se reduc considerabil durerile, iar mobilitatea incepe sa se refaca treptat. La unele persoane pot aparea si dureri pe perioada tratamentului daca cartilajul se reface foarte mult.

Pentru mai multe detalii despre Genacol, click aici: Genacol colagen Aminolock

Menu